Info

Colize is een vereniging door en voor de kleinere zelfstandige open source IT-dienstverlener, waarbij zowel de leden als hun klanten kunnen terugvallen op de vereniging voor expertise en resources of†in het geval van†een geschil.

Voor de leden vormt Colize de ruggengraat waarmee potentiŽle klanten, die twijfelen om met een kleinere IT-dienstverlener in zee te gaan, naar binnen gehaald kunnen worden met als overredingskracht de collectiviteit van de vereniging.
Voor de klant betekent Colize de garantie dat de dienstverlener aan de kwaliteitsnorm voldoet en een organisatie achter zich heeft staan waarop zowel de klant als de dienstverlener kan terugvallen.

Van oorsprong kent de open source het "community gevoel", waarbij op basis van goodwill ondersteuning wordt verleend. Hier is men vaak afhankelijk van enkele gekwalificeerde individuen en hun beschikbare tijd. Colize probeert in dezen de hoeksteen te vormen voor de dienstverlener, de klant en de leverancier.†

Door de dienstverleners te selecteren op expertise en daadkracht vormt Colize een solide vereniging.
Voor de klanten zal Colize garant staan voor een transparante en eenduidige partner in de open source waarbij de collectiviteit zorg draagt voor flexibiliteit en continuÔteit.
Uitgaande van een basisplatform (Zentyal), dat door ieder lid van de vereniging wordt ondersteund, creŽert Colize een gedegen automatiseringsplatform waar iedere ondernemer mee van start kan gaan.
Uitbreidingen op het basisplatform, zoals Astaro (firewall) en FreeSwitch (VoIP), maken meer geavanceerde configuraties mogelijk.

Colize verhoogt de professionaliteit door haar leden te verplichten deel te nemen aan certificering en het opstellen van†gestandaardiseerde†installatie- en opleveringprocedures.